tisdag 19 oktober 2010

En blöt region

I dagarna har alkohlindustrin genom ICAP, International Center for Alcohol Policy, en större workshop i Singapore. Där kommer man att presentera sin syn på en socialt ansvarig alkoholpolitik. Med utbildning, information kommer man att nå balans i samhället enligt ICAP. Att WHO förkastat dessa åtgärder, det kommer ICAP inte att berätta. Industrin ser ljust på framtiden. Med ett ökat välstånd vidgas basen för nya konsumtionsgrupper - och avkastningen för aktieägarna blir högre!

Som det ser ut i regionen skulle man snarare önska sig en torrläggning. Tyfoner över Filippinerna, skyfall i Kina, Vietnam, Thailand. Vägar, bussar och fiskeläger spolas bort. Men också skolor, sjukhus och naturligtvis bostäder drabbas svårt.

När man upplever den tredje eller fjärde stormen i centrala Vietnam, efter den "vanliga" stormperioden, då krävs framförallt materiell men också moralisk support. Och som vanligt drabbas de fattiga hårdast.

Då känns det extra tungt att det just nu sitter ett antal män i kostym på ett hotell i Singapore och skissar på strategier att ytterligare utsätta barn och kvinnor för fattigdom och våld.

EH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar