tisdag 25 september 2012

Samtal, öppnade ögon och hur allt är nära

Slår mig ned bredvid en kvinna, vänder mig bort från henne och börjar snacka med mannen till vänster om mig. Gör man så? Vad skriver Ribbing om sånt beteende?

Fick ett väldigt intressant middagssamtal med Joseph från Youth Alive Uganda. Han sitter i styrelsen för den enligt honom utan konkurrens främsta fotbollsklubben i landet. Han vill, trots att fotbollen i Uganda även den är nedsölad med sponsorpengar från alkoholindustrin. Ölmärket Bell bidrar med stora pengar till hans klubb. Men han hoppas ha chefens öra så han tänkte börja ifrågasätta om deras fotbollsklubb verkligen ska göra reklam för öl.

Han var en av dem som efter de här två dagarna berättar att ögonen öppnats för hur alkohol ställer till oreda eller skada. En särskild workshop tog upp hur kvinnor och barn drabbas och hur de kan stärkas.

Strax före middagen fick jag ett telefonsamtal från Sri Lanka. Det var Marikkar som jobbat med oss där sedan som det känns hur länge som helst nu. Men en mobil strax norr om mitten av Sri Lanka (Vavuniya) i kontakt med en dito i Arusha i en annan världsdel ..... vi pratas vid en annan dag till ett lägre pris.

Har lite kontakt med Sverige under kvällen också för att via Skype diskutera tänder med dottern.

Världen är liten och överallt. Allt är långt borta och nära. Mötet med andra människor i jobb för samma sak ger en särskild känsla.

Per-Åke Andersson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar