torsdag 8 december 2011

Kreativ dag med skrivande och fotograferande

Hej igen!

Andra utbildningsdagen ägnades åt skrivande och fotograferande! Ingen hade sedan tidigare någon direkt vana av att skriva artiklar. Det närmaste var kanske Bertha Maega, som arbetat som forskare om sjukdomsspridande insekter i 36 år och som nu är pensionerad men arbetar som volontär på organisationen TPHA, Tanzania Public Health Organization. Men för hennes del hade det rört sig om att skriva vetenskapliga artiklar.

Intervjuande gör sig bäst vid poolen.


Deltagana kom från fyra olika organisationer och blev indelade i grupper om tre och två, däe jag mixade deltagarna så att de kom med personer från andra organisationer och de fick intervjua varandra om deras arbete och försöka finna någon intressant detalj i deras liv.
Många fina personporträtt blev det.


Det var väldigt roligt att få höra deras historier och de tyckte själva att det var väldigt intressant att få lära sig lite mer om sina kollegor i andra organisationer. Vissa historier var väldigt starka och förhoppningsvis kommer vi att kunna publicera flera av dem på vår hemsida framöver www.global.iogt.se.
Mama Maege fotograferar Musa.


Till detta fick de också lite basic information om hur man tar bilder och fick öva på att göra det, så skulle hänga ihop med intervjuerna.

Jane intervjuar Naomi.


De fick sedan läsa upp intervjuerna för varandra och visa vilka bilder de tagit till. Denna gång var det jag som inte riktigt höl tidsschemat utan drog över 45 minuter, men det var ingen som klagade och även denna dag stannade de kvar lite till efter att jag slutat.

Det var en väldigt intressant och kreativ dag!

Ha det så bra så hörs vi snart igen!

Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar