tisdag 7 december 2010

Sarajevo i vårväder


Alla pratar om hur konstigt vädret är och att det borde vara kallare ute. Och det är verkligen ovanligt milt för årstiden med över 10 grader. Samtidigt är det fantastiskt att kunna sitta ute eftersom det är tillåtet att röka på alla caféer och restauranger och folk röker verkligen!

I Sarajevo kan man passera genom seklerna genom att promenera från den ena delen till den andra. Det gjorde jag och Minja under dagen och nu finns det dessutom en del sprillans nya byggnader insprängda emellan de gamla. De flesta av dom är ambassader eller EU-byggnader.

Till helgen kommer CEM och LINK hålla ett seminarium för drygt 20 personer om alcohol policy. Efter sin utbildning kommer de hålla i liknande utbildningar där de bor, vilket är i olika städer i centrala Bosnien. I slutänden ska det leda till en lobby-grupp som kan utföra kampanjer och påverka lokala politiker att engagera sig för en implementerad och förbättrad alkohollagstiftning.


Efter en dag med diskussioner på olika caféer kommer vi besöka en mexikansk restaurang. Jag tror inte det är bara svenskar som har en "förvirrad relation till mat"...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar